Kommende udflugter
.

Sommerturen 2017 med Nordisk Jernbane Klub til Jylland og Sydnorge.

 Lørdag d. 29. juli til lørdag d. 5. august.

Turbeskrivelse

 

Kørsel på Bryrup-Vrads, Mariagerbanen, Skagensbanen, Hirtshalsbanen, Setesdalsbanen (smalspor, Norge), dele af Sørlandsbanen (Norge) og sejltur på Lysefjorden (Norge) er blot noget af det man kan opleve på Nordisk Jernbaneklubs sommertur 2017, som finder sted i dagene 29. juli – 5. august. Som sædvanlig byder turen på et bredt sammensat program spækket med jernbanemæssige, landskabsmæssige og kulturelle oplevelser.

 

Lørdag den 29. juli

Turen begynder på København H. om morgenen, hvor vi går ombord i vort eget tog, som de næste 2 dage bringer os tværs gennem landet til Hirtshals. Der bliver mulighed for at tiltræde turen i Fredericia for de deltagere, der ønsker dette. På vejen gør vi ophold i Århus, som er europæisk kulturhovedstad i år. Der vil bl.a. være mulighed for at studere letbanen, som indvies i år. Vi kører til Randers, hvor vi overnatter.

 

Søndag den 30. juli

Søndag morgen kører vi med bus til besøg på Mariager-Handest-Veteranjernbane. Efter besøget her kører vi videre med vort eget tog til Hirtshals, hvor vi besøger Nordsøen Oceanarium. Vi overnatter også i Hirtshals.

 

Mandag den 31. juli

Vi forlader Hirtshals med katamaranfærgen HSC Fjord Cat til Kristiansand, hvor vi ankommer midt på dagen. Der er lejlighed til at se lidt på byen, inden vi fortsætter med plantog til Stavanger, hvor vi tilbringer de næste 2 dage.

 

Tirsdag den 1. august

Dagen starter med en sejltur på den berømte Lysefjord, hvor vi bl.a. passerer Prædikestolen, der er en af Norges store turistattraktioner. Vi er tilbage i Stavanger midt på eftermiddagen. Resten af dagen er til fri disposition, man kan f.eks. besøge Norsk Oljemuseum, Gamle Stavanger eller domkirken.

 

Onsdag den 2. august

Vi forlader hotellet om morgenen og kører med plantog til Kristiansand, hvor vi starter med at besøge Kristiansand Kanonmuseum og Møvik Fort fra Den anden Verdenskrig. Det er den norske pendant til Hanstholm fæstningen, som vi besøgte 2013. I Møvik findes verdens næststørste kanon, der nogensinde er monteret på land.
Fra Kanonmuseet kører vi direkte til den smalsporede Setesdalsbane, hvor den sydligste del blev reddet fra nedlæggelse efter heroisk indsats fra bl.a. NoJK’s stifter Mogens Bruun. Vi kører en tur med banen, inden vi returnerer til Kristiansand.

 

Torsdag den 3. august

Formiddagen i Kristiansand er til fri disposition. Man kan f.eks. gå på opdagelse og opleve Nordeuropas længste træhusbebyggelse eller besøge Kristansholm fæstning eller domkirken. Lidt over middag tager vi tilbage til Danmark med katamaranfærgen. Tilbage i Danmark fortsætter vi med bus til Skagen, hvor vi overnatter.

 

Fredag den 4. august

Om formiddagen besøger vi Skagens Museum, inden vi ved middagstid igen kommer ombord i vores eget tog for at køre ned gennem Vendsyssel og Jylland til Silkeborg, hvor vi overnatter.  

 

Lørdag den 5. august

Om formiddagen kører vi med bus til besøg på Veteranbanen Bryrup-Vrads og derefter videre til Østbirk for at besigtige den gamle jernbanebro over Gudenåen, der netop er blevet genindviet, efter at den i ca. 85 år har været gemt i en dæmning. Herfra kører vi videre til Silkeborgsøerne for en sejltur, inden vi går ombord i vort eget tog, der bringer os tilbage mod København. Undervejs bliver der mulighed for at forlade selskabet i Fredericia. De øvrige deltagere fortsætter østpå til København, hvor turen slutter.

 

Priser og rejsebestemmelser

Prisen for deltagelse er kr.10.990. Det dækker togrejsen t/r fra København med tog, skib og busser, overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad, alle udflugter og adgang til de nævnte museer og seværdigheder. Pris i enkeltværelse er kr.13.250.

 

De steder, hvor der er lange afstande mellem hotel og station, vil der blive arrangeret fælles transport inkluderet i prisen.

 

Når vi kører med eget tog, vil de fleste måltider samt kaffe og andre drikkevarer blive serveret undervejs til rimelige priser.

 

Tilmelding:

Tilmelding bør ske snarest muligt og senest d. 15. maj 2017 på klubbens e-post: mail@nojk.dk

 

Depositum på 500 kr. pr. rejsedeltager indbetales på giro 917 8244 i forbindelse med tilmeldingen, som er bindende. Ved indbetaling via netbank er registreringsnummer 1551 og kontonummer 9178244. Restbeløbet indbetales uopfordret til ovennævnte konto i to rater, henholdsvis 1. juni og 1. juli.

 

Ved tilmelding angives antal personer, deres navn(e) og adresse(r) samt følgende betegnelser for deltagelse:

A: Voksen i delt dobbeltværelse DKK 10.990.

B: Voksen i enkeltværelse DKK 13.250.

 

Opgiv også gerne e-postadresse og telefonnummer. Såfremt man har mobiltelefon, bedes dette nummer opgivet.

 

Pris for børn under 16 år oplyses ved henvendelse til klubben.

 

Tilmelding er først gældende, når indbetalingen er modtaget.

 

Rejsebestemmelser:

Rejsen gennemføres kun ved et minimum på 30 deltagere. Deltagerne bør selv have forsikring for afbestilling i tilfælde af sygdom eller lignende, idet de indbetalte beløb kun tilbagebetales, hvis rejsen ikke kan gennemføres på grund af, at minimumsdeltagerantallet ikke kan opnås.

 

NoJK vil bestræbe sig på at gennemføre hele det ovennævnte program, men forbeholder sig ret til at ændre i det, såfremt der opstår forhold, foreningen ikke har indflydelse på, samt evt. aflyse, hvis minimumsdeltagerantallet på 30 personer ikke kan opnås.

 

Aflysning som følge af for lavt antal tilmeldinger medfører tilbagebetaling af hele det indbetalte beløb.

 


86-togsættet