Billeder fra sommerturen 2005Årets sommertur gik til Nordsverige og Finland, og var lidt speciel, idét vi denne gang ikke benyttede vores eget tog, men kørte med ordinært tog i Sverige, og indlejet DM7-skinnebustog i Finland.
Som vanligt indgik en række kulturelle elementer, bl.a. besøgtes Gammelstads Kyrkby, der er omfattet af UNESCO's liste over verdenskulturarven.

Gammelstads Kyrkby


Vi besøgte også malmbanemuset ved Gammelstad, hvor vi kørte en tur med denne Hilding-Carlsson skinnebus Yd nr 332.

Yd 332 i Karlsvikshyttan


Til Haparanda måtte vi køre med bus, men i Haparanda stod vores tog for de kommende dage klar foran den statelige stationsbygning.

Dm7-toget i Haparanda


Vi forlod Sverige, og på broen over Torneälven, der udgør grænsen mellem Sverige og Finland, lavede vi et fotostop. Togets front er præcis på grænsepunktet. Bemærk de 4 skinner (2 for svensk normalspor og 2 for finsk bredspor).

Dm7-toget passerer grænsen


I Tornio på den finske side af grænsen, fik vi lejlighed til at bese omsporingsanlægget, hvor godsvogne får ændret sporvidde, således at gods kan befordrs med jernbane mellem Finland og det øvrige Europa, uden omlæsning.

Omsporingsanlægget i Tornio


En af de første seværdigheder, der blev besøgt i Finland, var Rautaruukki's jernværk i Raahe, hvor der blev anledning til at tage det obligatoriske gruppebillede af deltagerne foran udflugtstoget

Rejseselskabet i Raahe


Turen bød også på fotostops i smukke, typisk finske, omgivelser....

Dm7-toget ved fotostop


...Men til tider måtte vi til side, så de ordinære tog kunne komme forbi.

Overhaling i Pihtipudas


Der var naturligvis også tid til byvandringer på egen hånd, som f.eks. i Rauma, hvor rådhuset tog sig smukt ud i aftenlyset

Rauma rådhus


I Haapamäki besøgtes den store lokomotivpark på vejen mod Helsinki, hvor turen sluttede

Lokomotivparken i Haapamäki


Husk sommerturen 2006 ! -Den går til Gotland. Flere oplysninger kommer her på hjemmesiden i løbet af vinteren.


BM 8628 - BDFS 8676