Billeder fra sommerturen 2003Årets sommertur gik til Inlandsbanan i Sverige. Efter at færgeoverfarten mellem Helsingør og Helsingborg ikke længere kan tage jernbanevogne med, blev vi tvunget til i forvejen at få transporteret vores tog til Malmö, hvorfra turen så udgik.

Passagererne entrerer toget i Malmö


Da Inlandsbanan jo ligger ganske langt væk, valgte vi at bevæge os til Mora hurtigst muligt, ved at lade en Rc fra Green Cargo trække os direkte Malmö - Mora, og så først starte den egentlige tur næste dag fra Mora.

Den anden dag indledtes så med en køretur til Lomsmyren, der er det sydligste punkt, hvor der stadig er trafik fra Mora. I Lomsmyren læsses, som det ses på billedet tømmer på jernbanevogne.

BM 86.28 ved Lomsmyren


På vejen fra Mora til Östersund, passeres Inlandsbanans højeste punkt, der ligger 524 m.o.h.

Inlandsbanans højeste punkt


I Östersund fik vi lejlighed til at se nogle af de lokale seværdigheder, hvilket indbefattede en sejltur med damperen Thomée fra 1875...

Damperen Thomée


...Og et besøg ved en Elg-farm

Elgfarm


I Östersund mødte vi en yngre søster. Vores styrevogn er af typen BDFS, d.v.s. med både rejsegodsrum og postkupé. Da NSB bestilte de mere moderne type 92-togsæt, lod man ét af sættene udstyre med en styrevogn med samme faciliteter som vores, der jo netop skulle erstattes af det moderne 92-materiel. Det er således afløseren, der her ses ved siden af vores styrevogn.

BDFS 86 ved siden af BDFS 92


På turen blev naturligvis anledning til en del fotostop, som her ved Piteälvsbron, hvor fotograferne venter ivrigt....

Fotografer ved Piteälvsbron


...på at fotografere toget når det passerer den kombinerede vej- og jernbanebro

Motortoget på vej over Piteälvbron


I det hele taget bød Inlandsbanan på mange smukke motiver, som her ved Harsprånget

Det norske motortog ved Harsprånget


Et særligt punkt, var naturligvis polarcirklen, som jo passeres på inlandsbanen. Det var første gang vores tog passerede polarcirklen, mens det har været i foreningens eje.

Polarcirklen


Hjemturen forløb fint, og undervejs, blev der i Motala mulighed for at tage et gruppebillede med alle deltagere

Deltagere, MotalaBM 8628 - BDFS 8676